Fototeknik

Nyt i værktøjskassen

Amanda holly closeup 1024-1Et par timer i studiet med smukke Amanda Poulsen, som indvilgede i at være test model, da jeg netop havde indkøbt et nyt objektiv,  Nikon 85mm f1.8.
Selvom 85mm f1.8  havde fået meget flotte ord med på vejen af mange kritikere, så var jeg alligevel ganske skeptisk,  da det bare koster en 1/3 af prisen  i forhold til  det noget tungere og mere lysstærke 85mm f.1.4.
Men jeg må sige at mine bekymringer intet havde på sig, objektivet er lynende skarpt, med god kontrast og for mig  meget vigtigt, det giver mig nogle flotte dybe rige farver. Tak til Amanda.

Afstandsloven?

afstandsloven

 Vigtigere end færdselsloven…

  Man behøver ikke at kunne tabeller som denne udenad, for at tage fantastiske billeder. Men hvis man forsøger at sætte sig lidt i fysikken omkring lys,  er der mulighed for at spare en hulens masse tid når man sætter sit lys op i studiet.
Det interessante er her, at  jo tættere man er på lyskilden, jo kortere  bliver der imellem f-stoppene.
Læg mærke til, at der kun er små tyve cm fra øjet til næste blændetrin.
Kvaliteten af lys fremkommer i forholdet mellem afstand og størrelsen på lyskilden. Mange ønsker ofte en stor diffus lyskilde tæt på modellen. På den måde opnår du også det blødeste lys, men faren er at man nemt brænder dele af motivet før og efter det perfekte eksponerings punkt.

Julefrokost og Starwars med drengene

light stick blog-1

Ligner den ikke lidt sådan en mekanikerlampe?  blev der spurgt lystigt..
Okay lidt.. Men først og fremmest, er det nok Starwars lightsabers, som den pr automatisk sammenlignes med..
Det er endog meget svært ikke at starte en fægtekamp og komme med sjove summelyde, når man får dette værktøj i hånden første gang.

Som man kan se har sværdet en klinge med 2 forskellige typer lys. Den ene side med neutralt hvidt lys og den anden side med en lidt varmere tone.  De kan tændes individuelt og der kan skrues op og ned. Som det ses på billedet, kan man montere på stativ, via A-clamp eller lign. Der medfølger en flot og aldeles brugbar foret taske med samt en messing pivot og batterioplader. Om lamperne kan bruges professionelt, er helt og holdent op til den enkelte fotografs kreativitet. Lige nu er de lidt pebret i prisen, men alle LED lamper falder drastisk  i pris som tiden går.

Kuglen og Nordlys over Danmark

nordlys_orb_hørve_værktøj blog

 

En dag for nogle år siden, var alle medier oppe at køre.. Jorden ville nærmest gå under grundet store soludbrud og efterfølgende stråleangreb på vores atmosfære. Soludbrud giver flotte nordlys himler, men næsten altid kun på den nordligste del af kloden(Nordlys – i get it). Efter at have set andre kollegaers flotte nordlysbilleder, tænkte jeg lidt naivt, at jeg da måtte ud midt om natten og fange disse store gardiner af flerfarvet nordlys. Efter at have frosset nogle timer, taget nogle billeder og med den klare overbevisning, at jeg ikke have fanget nordlyset, må jeg indrømme at jeg begyndte at kede mig lidt. Jeg fandt en af hundens hunde-halsbånds-lys og tænkte at jeg da kunne tegne lidt sjove stjernetegns figurer på nattehimlen. Jeg kom hurtigt i tanke om disse populære “Orbs” billeder man så på nettet og tænkte det kunne jeg da også prøve. Da jeg kom hjem så jeg at kameraet faktisk havde fanget Nordlyset, omend svagt så var det der alligevel. Jeg går ud fra at jeg nok er den eneste som har  lyskugler og Nordlys i samme eksponering og så her fra Danmark.